DDoS مخفف کلمه “Distributed Denial of Service” است. در جواب حملات دیداس چیست؟ باید بگوییم حمله دیداس تلاشی مخرب برای غیرقابل دسترس کردن یک سرور یا یک منبع شبکه برای کاربران است که با قطع یا تعلیق موقت خدمات میزبان متصل به شبکه انجام میشود. برخلاف حمله انکار سرویس (DoS) که در آن از یک کامپیوتر و یک اتصال اینترنتی برای تخریب منابع هدف استفاده میشود. حمله دیداس با استفاده از رایانهها و اتصالات اینترنتی اتفاق میافتد که در جهان به آن باتنت گفته میشود. آنتی دیداس در اصطلاح به تمامی حفاظت و مقابلههای مورد نیاز با حملات دیداس میگویند.
حملات دیداس از اتصال شبکهها به اینترنت سوءاستفاده میکند تا کاربران به سرور و یا منبع شبکه، مانند وبسایت یا اپلیکیشنی که مورد استفاده آنها است، دسترسی نداشته باشند.
برای راهاندازی و ایجاد یک حمله دیداس، مهاجمین از بدافزارها یا آسیبپذیرهای امنیتی برای آلوده کردن و مخرب کردن ماشینها و دستگاهها استفاده میکنند. هر دستگاه و رایانهای که آلوده میشود زامبی نامیده میشود که میتواند باعث گسترش بدافزار شود و در حملات دیداس شرکت کند. این رباتها ارتشی به نام باتنت تشکیل میدهند که از قدرت و تعداد خود استفاده میکنند و قدرت حمله را تقویت میکنند.
هنگامی که یک مهاجم یک باتنت میسازد، دستورالعملهایی از راهدور برای رباتها ارسال میکند و حمله دیداس به سیستم هدف شروع میشود. مهاجم در هنگام حمله به شبکه یا سرور، به رباتهای فرد دستور میدهد تا درخواستهایی به آدرس آیپی قربانی ارسال کنند.
دستگاههای کاربران مانند اثر انگشتهای انسان دارای آدرس مخصوص (IP) به خود هستند که آنها را در شبکه محلی و اینترنت شناسایی میکنند. ترافیک بالا منجر به انکار سرویس میشود و از دسترسی ترافیک معمولی به وبسایت، برنامه وب، آیپی و شبکه جلوگیری میکند.
در طول حملات، ارائهدهنده حفاظت دیداس شما، مجموعهای از اقدامات را با هدف توقف و کاهش تاثیر حمله انکار سرویس (Denial of Service Attacks) توزیع شده به کار میگیرد. با پیشرفتهتر شدن حملات، حفاظت از دیداس کاهش پیدا میکند و زیرساختهای بکاند و سرویسها را در دسترس نگه میدارد و بهینهسازی را انجام میدهد.
سازمانها از طریق خدمات حفاظت از حمله دیداس یا همان آنتی دیداس میتوانند، اقدامات گفته شده زیر را انجام دهند:
سه نوع از حملات دیداس وجود دارد که هر کدام استراتژی و ابزار حفاظتی مخصوص به خود را دارند:
حملات موثر بر حجم، حجم زیادی از درخواستهای سطح شبکه، تجهیزات شبکه، سرور اختصاصی و سرور مجازی را ایجاد میکنند که این موارد میتواند شامل سیل UDP، سیل ICMP و سایر حملات با بستههای شبکه جعلی باشد. برای محافظت در برابر حملات موثر بر حجم، ارائهدهندگان آنتی دیداس با استفاده از سرورهای ابری برای بازرسی ترافیک، رد درخواستهای مخرب و اجازه دادن به درخواستهای قانونی، «پاکسازی» انجام میدهند. این رویکرد میتواند با حملات دیداس بسیار عظیم و چند گیگابایتی مقابله کند.
حملات پروتکلی درخواستهایی را ایجاد میکند که از نقاط ضعف در پروتکلهای شبکه استفاده میکند که شامل سیل SYN، بسته های تکه تکه شده و Ping of Death است. ابزارهای آنتی دیداس با مسدود کردن ترافیک مخرب قبل از رسیدن به وبسایت شما، حملات پروتکلی را کاهش میدهد.
در حمله لایهای برنامه، مهاجمین تعداد زیادی درخواست برای برنامههای کاربردی وب یا سایر برنامههای نرمافزاری ایجاد میکنند که به صورت قانونی است و شامل موارد سیل GET/POST، حملات کم و آهسته، یا حملات خاص علیه آسیبپذیریهای آپاچی یا ویندوز است. برای محافظت در برابر حملات لایهای برنامه، سیستمهای آنتی دیداس رفتار بازدیدکنندگان سایت را کنترل میکنند و باعث مسدود شدن رباتهای بد مسئول حملات لایه برنامه است.
نرمافزار آنتی دیداس روی سختافزار موجود اجرا میشود و ترافیکهای مخرب را تجزیه و تحلیل و فیلتر میکند. نرمافزار آنتی دیداس نسبت به راهحلهای مبتنی بر سختافزار مقرون به صرفه است و مدیریت آسانتری دارد. نرمافزارها و راهحلهای دیگر تنها میتوانند محافظتهای جزئی و کوچکی در برابر حملات داشته باشند و به کاهش حملات کمکی نمیکنند.
سختافزار آنتی دیداس یک لایه فیزیکی حفاظتی بین مهاجمین و شبکه شما است. سخت افزارهای آنتی دیداس توانایی محافظت از انواع حملات را دارد اما انواع دیگر مانند حملات DNS تحت تاثیر سختافزار نیست چون باعث آسیب به دستگاه، قبل از رسیدن ترافیک میشود.
حفاظت از سختافزار معمولا هزینه زیادی دارد که علاوه بر هزینه خود سختافزار، هزینههای عملیاتی قابل توجهی برای امکانات و نیروهای انسانی به وجود میآورد.
یکی از رایجترین روشهای کاهش خطرات حمله دیداس، خرید سرویس آماده میزبانی دیداس است که تجهیزات لازم برای جذب ترافیک در صورت حمله دیداس را دارد. میزبانی آنتی دیداس از نظر کارایی محدود است و بطور قابل توجهی هزینه بیشتری نسبت به میزبانی سنتی دارد.
در فضای میزبانی آنتی دیداس دو گزینه برای صاحبین وبسایت وجود دارد:
جمعبندی: با حملات آنتی دیداس بیشتر آشنا شوید!
آنتی دیداس برای محافظت در برابر حملات مخرب که برای غیرقابل دسترس کردن سرور است، استفاده میشود. آنتی دیداس از سوءاستفاده و حملات دیداس به شبکه جلوگیری میکند تا مهاجمین به منابع وبسایت و اپلیکیشن دسترسی نداشته باشند. آنتی دیداس با وجود هزینه مناسب و دسترسی آسان گزینه مناسبی برای صاحبین وبسایت و کسبوکارها است.
برتینا ارائهدهنده سرویسهای هاست، سرور و ثبت دامنه است که شما با مراجعه به وبسایت این مجموعه میتوانید با مشاوره کارشناسان حرفهای و با سابقه آن، سرویس مورد نظر خود را انتخاب و با پشتیبانی ۲۴ ساعته تهیه کنید.
این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟
امتیاز 5 / 5. تعداد نظرات : 1
اولین نظر را شما ثبت کنید!