دو قلوهای بهم چسبیده یکی از پدیدههای نادر در جهان است که پزشکان برای جداسازی آنها با چالشهای جدی مواجه هستند و عملهای جراحی که برای جدا کردن دوقلوهای بهم چسبیده در جهان انجام میشوند، ریسک بالایی دارند و احتمال شکست در این نوع جراحی، بسیار بالا است. به عنوان مثال، لاله و لادن، دوقلوهای بهم چسبیده ایرانی، از جمله نمونههای ناموفق عمل جداسازی بودند. البته با پیشرفت علم پزشکی و پدید آمدن تکنولوژیهای جدید، ریسک این عمل تقریبا کاهش یافته است تا مواردی از عملهای موفق هم به ثبت برسد. به عنوان مثال، اخیرا پزشکان و جراحان برزیلی توانستند دوقلوهای سه سالهای را که از ناحیه سر به یکدیگر چسبیده بودند را جدا کنند.
یکی از نکات جالب توجه این جراحی پیچیده و البته موفق، استفاده پزشکان از فناوری واقعیت مجازی برای عمل جراحی بود. جراحان برای این عمل سخت و با ریسک بالا، چندین ماه با استفاده از فناوری واقعیت مجازی و تصویربرداریهای پزشکی، به انجام تمرین پرداختند. پزشکان برای آماده کردن خود و انجام چنین جراحی، تکنینکهای جراحی، سیتی اسکن و MRI را طی چند ماه با فناوری واقعیت مجازی آزمایش کردند.
گفتنی است که در جراحی مذکور، 100 پزشک و جراح از کشورهای مختلف حضور داشتند و بعد از 27 ساعت فعالیت مداوم، توانستند یکی از پیچیدهترین عملهای پزشکی را با موفقیت به سرانجام برسانند. پس از انجام این عمل، حال عمومی دوقلوهای سه ساله طبیعی گزارش شده است.
هرچند تا به حال موارد مختلفی از جداسازی موفقیتآمیز دوقلوهای به یکدیگر چسبیده در جهان به ثبت رسیده است اما این برای نخستین بار است که جراحان از هدست واقعیت مجازی برای انجام چنین عمل جراحی استفاده میکنند.
در مجموع میتوان گفت که استفاده از فناوریهای جدید واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و حتی متاورس میتواند صنعت پزشکی را متحول کند. برای مثال، دولت دبی به زودی اولین بیمارستان را در متاورس افتتاح خواهد کرد تا در این فضا به درمان بیماران بپردازد.
منبع: france24
این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟
امتیاز 5 / 5. تعداد نظرات : 2
اولین نظر را شما ثبت کنید!