اگر با سرورها و سرویسهای آنلاین سروکار داشته باشید، مطمئنا با حملات سایبری آشنایی هستید؛ حتی ممکن است تجربه روبهرو شدن با حملات سایبری را داشته باشید. یکی از رایجترین و البته قدرتمندترین انواع حملههای سایبری، حملات ddos است. در ادامه این مطلب قصد داریم به شما بگوییم که حمله دیداس چیست و انواع حملات ddos به چه روشهایی انجام میشود. همچنین، تفاوت حملات dos و ddos را بررسی خواهیم کرد. در پایان نیز روشهایی برای جلوگیری از حملات ddos را معرفی میکنیم. اگر شما هم با سرورهای اینترنتی سروکار دارید، بههیچعنوان ادامه این مطلب را از دست ندهید.
حملات ddos، مخفف عبارت Distributed Denial of Service است. در پاسخ به سوال «معنی حمله دیداس چیست؟» باید بگوییم که این عبارت، حمله انکار سرویس توزیع شده ترجمه میشود. حمله دیداس نوعی حمله سایبری به شمار میرود که با هدف مختل کردن عملکرد یک سیستم یا شبکه صورت میپذیرد.
در حمله ddos، مجرم سایبری با حجم انبوهی از درخواستهای بیمعنی به یک سرور یا سیستم آنلاین، منابع آن را اشباع میکند. همین موضوع باعث میشود که سرور اختصاصی، سرور مجازی یا هر سیستم آنلاین دیگر قادر به پاسخگویی سریع به درخواستهای واقعی از سمت کاربران فعال شبکه نباشد. در واقع در حمله دیداس، هدف اصلی ناتوان کردن شبکه و سرور در ارائه سرویس به کاربران از طریق موردهدف قرار دادن پهنای باند شبکه است. حمله دیداس باعث محدودیت یا قطع دسترسی به منابع سرور میشود.
حملات دیداس انواع مختلفی دارند و هدف هر کدام از این حملات، دسترسی به لایههای اتصال به شبکه است. در واقع اتصال به شبکه از چند لایه تشکیل شده است و هر لایه ساختار متفاوتی دارد. زمانی که شبکهای موردحمله دیداس قرار میگیرد، هدف دسترسی به لایههای مختلف آن است. بر این اساس، انواع حملات ddos به ۳ دسته کلی تقسیمبندی میشوند که در ادامه آنها را بررسی میکنیم.
حملات ddos از نوع افکتیو، با ارسال انبوهی از دادههای بزرگ و درخواست به سمت سرور، منابع آن را اشباع میکنند؛ بهاینترتیب دسترسی به هاست وردپرس یک سایت یا سرور محدود میشود. برخی از رایجترین انواع حملات دیداس از نوع افکتیو عبارتاند از:
همه این حملات، با موردهدف قرار دادن منابع سرور، باعث محدودیت یا قطع شدن دسترسی به شبکه و خرابی سیستم میشوند. به همین دلیل بسیار اهمیت دارد که روی منابع سرورها فایروال نصب شده باشد.
حملات ddos از نوع انتخابی (Application Layer Attacks) روی لایه کاربرد شبکه انجام میشود. حملات دیداس از نوع انتخابی، به سرویس یا برنامه وب حمله کرده و منابع برنامههای کاربردی را اشباع میکنند. در اصل Application Layer Attacks تلاش میکنند با ارسال درخواستهای پیچیده و نادرست، عملکرد شبکه را متوقف کنند. برخی از رایجترین انواع حملات دیداس از نوع انتخابی عبارتاند از:
اگر سایتی موردحمله دیداس قرار بگیرد، با جستوجوی دامنه سایت، امکان دسترسی به سایت وجود نخواهد داشت؛ بنابراین برای محافظت از اطلاعات سایت باید تدابیر امنیتی ویژهای در نظر گرفته شود.
در حملات دیداس از نوع افزایشی (Amplification Attacks)، حملهکننده از خروجی بزرگی برای درخواستهای مخرب خود استفاده میکند تا تأثیر حمله را بیشتر کند. در واقع حملهکننده با استفاده از پروتکلهای شبکه برای ارسال انبوهی از بستههای داده با اندازه کوچک، منابع یک سیستم را اشباع میکند. در این نوع از حملات ddos، حملهکننده سایبری، شبکه را بهطورکامل آلوده کرده و آن را به عنوان یک زامبی در شبکه مورداستفاده قرار میدهد.
در ادامه با ارسال درخواستهای کوچک به سرور، باعث میشود که سیستم بستههای دادههای بزرگ را به سمت هدف ارسال کند. بد نیست در اینجا به این نکته اشاره کنیم که مدیران سایتها با خرید ssl میتوانند ارتباط بین کاربر و سرور را ایمن کنند. علاوهبر این، با داشتن گواهینامه SSL سایتها نزد گوگل اعتبار بیشتری پیدا خواهند کرد.
حملات dos و ddos هر دو جزو حملات سایبری هستند که هدف آنها مختل کردن عملکرد شبکه است؛ بااینحال، تفاوت اصلی حملات dos و ddos، در این است که حملات dos توسط یک سیستم یا منبع انجام میشوند. درصورتیکه در حملات ddos چندین سیستم یا منبع، یک سرور واحد را موردحمله قرار میدهند. همین موضوع باعث میشود که حملات دیداس نسبت به حملات داس، قویتر عمل کنند.
برای جلوگیری از حملات ddos مدیران سازمانها باید تدابیر امنیتی مختلفی را در پیش بگیرند. برخی از روش های جلوگیری از حملات دیداس، عبارتاند از:
اینها چند مورد از روش های جلوگیری از حملات دیداس محسوب میشوند. بهطورکلی سازمانها باید تلاش کنند در مرحله اول یک سرور امن خریداری کرده و سپس با تدابیر امنیتی شدید، از سرور و شبکه محافظت کنند. با خرید vps المان از برتینا، خیالتان بابت امنیت شبکه و نظارت بر سرور راحت خواهد بود. باتوجهبه این که حملات دیداس، خطری جدی برای امنیت سایبری یک مجموعه هستند، برتینا امنیت کافی برای سرورهای ارائهشده توسط این مجموعه را فراهم میکند.
حملات ddos یکی از خطرناکترین و تهدیدآمیزترین حملات برای امنیت یک شبکه محسوب میشوند. شما بهعنوان مدیر یک سازمان باید در اولین قدم یک سرور مناسب از مجموعهای معتبر خریداری کنید. در مرحله بعدی باید از پیادهسازی تدابیر امنیتی توسط آن مجموعه اطمینان کامل داشته باشید.
سرورهای ارائهشده در برتینا، با بهروزترین تنظیمات امنیتی و قویترین فایروالها، از حملات دیداس و سایر حملات سایبری به شبکه جلوگیری میکند. اگر سوالی درباره موضوع حملات دیداس دارید، در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید. کارشناسان برتینا در اولین فرصت پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.
این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟
امتیاز 0 / 5. تعداد نظرات : 0
اولین نظر را شما ثبت کنید!