انتقال و مشارکت در دادهها بین دو سرور یا دستگاه به یکی از جنبههای مهم شبکههای کامپیوتری است. این امر به معنی ایجاد ارتباط امن و مطمئن بین دو سرور با استفاده از تونل زدن (Tunneling) نامیده میشود. تونل زدن بین دو سرور بهمعنی راهحلی برای عبور یا دور زدن موانع اتصال در فضای وب خواهد بود. بهعبارتدیگر، تونلها روشی برای انتقال دادهها در یک شبکه با استفاده از پروتکلهایی هستند که توسط آن شبکه پشتیبانی نمیشوند. در این مقاله، به تونل زدن بین دو سرور و نقش آن در امنیت و انتقال دادهها خواهیم پرداخت.
تونلها در شبکه، روشی برای انتقال دادهها در یک شبکه با استفاده از پروتکلهایی هستند که توسط آن شبکه پشتیبانی نمیشوند. تونل زدن با کپسوله کردن بستهها (بستهبندی بستهها در داخل بستههای دیگر) کار میکند. بستهها قطعات کوچکی از دادهها هستند که مجدداً در مقصد خود در یک فایل بزرگتر جمع خواهند شد.
تونل زدن اغلب در شبکههای خصوصی مجازی (VPN) استفاده میشود. همچنین اتصالات کارآمد و ایمنی را بین شبکهها برقرار میکند. بهعلاوه، با استفاده از تونل زدن میتوان پروتکلهای شبکه پشتیبانینشده را فعال کرد و در برخی موارد، فایروالها را دور زد. شما میتوانید با خرید سرور اختصاصی یا مجازی بین سرورها تونل بزنید و از مزایای آن بهرهمند شوید.
در فرایند تانلینگ یا تونل زدن، دادهها به قطعات کوچکتر به نام بستهها تقسیم میشوند تا در فرآیند ارسال و دریافت در طول تونل حرکت کنند. بستهها برای عبور از سروری به سرور دیگر از طریق تونل، رمزگذاری میشوند. تونلها انواع مختلفی دارند که براساس پروتکلهای انجامشده برای ایجاد آنها نامگذاری خواهند شد. برای مثال ممکن است شما قصد تونل زدن از سرور مجازی ایران به سرور آلمان را داشته باشید؛ برای این کار ابتدا باید انواع روشهای ایجاد تونل را بشناسید تا بهترین آنها را بتوانید انتخاب کنید. در ادامه تونل زدن به سه روش معمول را شرح میدهیم.
این نوع تونل زدن برای ایجاد ارتباط بین دو دستگاه یا همان سرور بهصورت نقطه به نقطه (Point-to-Point) استفاده میشود. بهطور مثال برای برقراری ارتباط بین دو سرور مجازی آلمان خود و ردوبدل اطلاعات بهصورت بستهبندی میتوانید از این روش استفاده کنید. این تونل زدن از رمزنگاری MPPE (Microsoft Point-to-Point Encryption) برای ایجاد امنیت در انتقال دادهها استفاده میکند؛ اما باید توجه داشت که PPTP به علت ضعفهای امنیتی خود در برابر حملات مخرب، بهتدریج کنار گذاشته شده است و تونلهای دیگر با امنیت بهتر جایگزین آن شدهاند.
این نوع از تونل برای ایجاد اتصالات امن به کار میرود و در مقایسه با PPTP، امنیت بیشتری دارد. این تونل زدن به همراه پروتکل IPSec (Internet Protocol Security) برای رمزنگاری دادهها استفاده میشود. همچنین L2TP بین دو سرور بهعنوان یک گزینه امن برای ایجاد تونلهای VPN مورد استفاده قرار میگیرد. برای تونل زدن نیاز به تهیه سرور مجازی پرسرعت برای کسبوکار خود خواهید داشت. درصورتیکه سرور خود را از برتینا تهیه میکنید، امکان استفاده از خدمات دیگر مانند تبلیغات سایت در گوگل و ثبت دامنه نیز خواهید داشت. ازاینرو، همه سرویسهای خود را با یک پنل کاربری مدیریت خواهید کرد.
تونل زدن SSL/TLS بهمنظور ایجاد ارتباط امن در وبسایتها و اپلیکیشنهای آنلاین مورد استفاده قرار میگیرد. با استفاده از SSL/TLS، ارتباط بین دو سرور بهصورت رمزنگاری شده و امن ایجاد خواهد شد. برای ایجاد تونل بین دو سرور بهجای خرید هاست پرسرعت لینوکس یا ویندوز باید از انواع سرور مجازی استفاده کنید. معمولا یک سرور مجازی ایران و یک سرور مجازی آلمان یا فرانسه برای ایجاد تونل استفاده میشوند.
استفاده از تونل زدن بین دو سرور برای انتقال دادهها و ایجاد ارتباطهای امن مزایا و ویژگیهای مهمی دارد که عبارتاند از:
برای ایجاد تونل بین دو سرور، باید مراحل زیر را دنبال کنید. در ادامه، مراحل ایجاد تونل بین دو سرور را تشریح میکنیم:
برای اطمینان از عملکرد صحیح تونل، باید اتصال را آزمایش کنید. ارسال یک پیام تست یا انتقال دادههای کوچک بهعنوان آزمون مفید خواهد بود.
تونل زدن بین دو سرور یک تکنیک مهم بهمنظور ایجاد ارتباط امن و مطمئن بین دو سرور یا دستگاه در شبکههای کامپیوتری و فضای نت است. این تکنیک با استفاده از رمزنگاری دادهها، از اطلاعات حساس در برابر حمله هکرها نیز محافظت میکند. استفاده از تونل زدن در موارد مختلف از جمله ایجاد شبکههای VPN و دسترسی به منابع شبکه از راه دور بسیار مفید خواهد بود.
برای استفاده موثر از این تکنیک، باید مراحل ایجاد تونل را به دقت دنبال کرد و از پروتکلها و روشهای رمزنگاری قوی استفاده کرد. بهاینترتیب، امنیت و اعتماد در ارتباطات شبکه تضمین خواهد شد. اگر تجربهای در تانلینگ دارید با ما در بخش نظرات پایین صفحه به اشتراک بگذارید. همچنین سوالات خود را درباره تونل زدن در پایین همین صفحه مطرح کنید تا در اسرع وقت پاسخگو باشیم.
این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟
امتیاز 3 / 5. تعداد نظرات : 2
اولین نظر را شما ثبت کنید!