aaPanel یک کنترل پنل رایگان، منبع باز و بروز برای لینوکس است که نصب این کنترل پنل بسیار آسان است و همه گزینههای مدیریت آسان سرور، وبسایتها و دیتاسنترها یا پایگاههای داده را به صورت طبقهبندی شده، داراست. cPanel، نیز یک کنترل پنل محبوب و غیررایگان برای لینوکس است که میتواند جایگاه خود را به aapanel بدهد.
بیشتر شرکتهای میزبانی وب معتبر در جهان، از جمله Hostgator، Bluehost و GoDaddy و … سی پنل را به عنوان کنترل پنل سرویسهای میزبانی خود ارائه میدهند که رایگان نیست.
در این مقاله، خواندیم که کنترل پنل منبع باز aapanel چیست.
aaPanel یکی از پنلهای میزبانی وب است که رابط کاربری گرافیکی و کاربری آسان را همراه با گزینهها و ویژگیهای امنیتی بسیار حرفهای دارد.
در وهله اول باید گفت که aaPanel به راحتی قابل نصب است. کاربران با استفاده از این کنترل پنل، در وقت خود صرفهجویی میکنند و میتوانند زمان بیشتری را به توسعه اهدافشان اختصاص دهند.
کنترل پنل ای ای، یک اسکریپت واحد برای اجرا روی یک سرور جدید یا خام است. این اسکریپت، تمام ابزارها و موارد دیگر را نصب میکند و یک حساب کاربری برای ورود به سیستم نیز ایجاد میکند.
توصیه میشود که اسکریپت را روی یک سیستم خام یا جدید اجرا کنید. با این حال، اگر میخواهید آن را روی سروری اجرا کنید که قبلاً چند برنامه نصب شده توسط کاربر در حال اجرا است، از گزینه force هنگام اجرای اسکریپت استفاده کنید. در ادامه به نصب آن به صورت عملی میپردازیم.
در حال حاضر، aaPanel را میتوان روی سیستم عاملهای Debian، Ubuntu و CentOS نصب کرد.
برای نصب aaPanel از دستورهای زیر استفاده کنید:
برای Debian:
wget -O install.sh http://www.aapanel.com/script/install-ubuntu_6.0_en.sh && bash install.sh
برای Ubuntu:
wget -O install.sh http://www.aapanel.com/script/install-ubuntu_6.0_en.sh && sudo bash install.sh
برای CentOS:
yum install -y wget && wget -O install.sh http://www.aapanel.com/script/install_6.0_en.sh && bash install.sh
اسکریپت را اجرا کنید:
sudo bash install.sh
پس از اجرای اسکریپت نیاز به ورود اطلاعاتی دارید که در ادامه به آنها پرداختیم.
در ابتدا از شما دایرکتوری نصب aaPanel پرسیده میشود که به طور پیش فرض فولدر یا دایرکتوری نصب /www. انتخاب شده است. میتوانید برای تغییر دایرکتوری “n” را تایپ کنید.
شناسه ایمیل و نام میزبان خود را وارد کنید.
ممکن است مراحل نصب مقداری زمان ببرد. در نهایت پس از اتمام عملیات نصب، URL ورود، نام کاربری و رمز عبور به شما داده میشود. به کد 8 رقمی در URL توجه کنید؛ بدون این کد 8 رقمی، پنل ورود باز نمیشود.
پس از انجام تمامی مراحل، aapanel نصب میشود.
برای اولین بار که وارد سیستم میشوید، از شما خواسته میشود تا LAMP یا LNMP را نصب کنید. LAMP شامل Apache، MySQL، PHP، Pure-Ftpd و phpMyAdmin است. LNMP نیز Nginx، MySQL، PHP، Pure-Ftpd و phpMyAdmin را نصب میکند.
با توجه به کانفیگ سرورتون، ممکن است زمان نصب طولانی باشد.
شما میتوانید در زمان نصب LAMP، پورت پیشفرض 8888 که برای aaPanel است را جهت حفظ امنیت بیشتر تغییر دهید.
برای تغییر پورت سرور، به تنظیمات بروید و پورتی که قبلا استفاده نکردهاید را وارد کنید. از پورتهای ۸۰، ۴۴۳، ۲۲ و ۲۱ استفاده نکنید؛ زیرا این پورتها، پیش فرض بیشتر سرویسهای رایج هستند.
تا اینجا متوجه شدید که aapanel چیست و چگونه aapanel را نصب کنید. در این بخش میخواهیم ببینیم که چگونه یک وبسایت را به این کنترل پنل اضافه کنیم.
پس از نصب، جهت اضافه کردن یک وبسایت جدید در aapanel، روی Website link از نوار کناری کلیک کرده و سپس «Add site» را انتخاب کنید. سپس نام دامنه سایت خود را وارد کنید. در ادامه، توضیح مختصری از سایت وارد کنید. در ادامه، دایرکتوری که سایت باید در آن ذخیره شود را انتخاب کنید و در قسمت FTP اکانت ایجاد کنید. برای مدیریت فایلهای وب سایت استفاده از طریق FTP نرمافزار Filezilla توصیه میشود.
اگر میخواهید یک سایت وردپرسی داشته باشید، create a database را انتخاب کنید. نسخه PHP و دسته سایت را نیز انتخاب و روی “Send” کلیک کنید.
اکنون میتوانید نام دامنه خود را به آدرس IP سرور متصل کنید. aaPanel تمامی درخواستهای این دامنه را به وب سایت شما هدایت میکند.
اگر هنگام ایجاد وب سایت فراموش کردهاید که یک حساب FTP ایجاد کنید، میتوانید همین الان یک اکانت ایجاد کنید. از لیست کناری، روی FTP کلیک کنید و سپس یک اکانت بسازید.
بخش جداگانهای برای مدیریت حسابهای FTP وجود دارد. مطمئن شوید که هیچ حساب FTP را فراموش نکرده باشید. یک رمز عبور قوی تنظیم کنید و رمزهای عبورتان را در بازههای زمانی کوتاه جهت امنیت بیشتر، تغییر دهید.
این پنل همچنین امکان تغییر پورت FTP را در اختیار شما قرار میدهد. توصیه میکنیم پورت پیش فرض FTP و ssh را تغییر دهید.
مدیریت دیتابیس وب سایتها با aaPanel آسان است. در منوی اصلی وارد بخش دیتابیس شوید.
رمز عبور MySQL را تغییر دهید.
اگر LAMP یا LNMP با موفقیت نصب شد، میتوانید دیتابیسها را با phpMyAdmin نیز مدیریت کنید. روی phpMyAdmin کلیک کنید تا باز شود.
۱. سیستم مانیتورینگ
مانیتورینگ سرور از موارد خیلی مهم است که در کنترل پنل aapanel، سیستم نظارتی یا مانیتورینگ، تعبیه شده است. در مانیتورینگ aapanel وضعیت مموری (RAM) ، real-time CPU و مقدار فضای استفاده شده، مانیتور یا پایش میشود.
۲. امنیت سرور
برای بهبود امنیت سیستم، مهم است که تمام پورتهای استفاده نشده را مسدود کنید. پورت سرور را از تب security باز یا مسدود کنید، پورت SSH را تغییر دهید، ICMP را مسدود و لاگهای سرور را پاک کنید.
از تب security، همچنین میتوانید لاگهای ثبتشده توسط aapanel را جهت بررسی هرگونه فعالیت مشکوک نظارت کنید.
۳. امکانات ویژه
علاوهبر این ویژگیهای مفید، همچنین aaPanel دارای یک file manager، ابزار مدیریت cron jobs و app store است.
میتوانید PHP را از app store نصب یا آپدیت کنید، سرور Apache/Nginx را نصب کنید، یا website speed package را برای بهبود زمان بارگذاری وبسایتها نصب کنید.
aaPanel یک کنترل پنل بروز و ساده برای مدیریت سرور است که میتواند به عنوان جایگزین کنترل پنل محبوب Cpanel باشد. کار با این کنترل پنل بسیار آسان است و تمام ویژگیها و امکانات حرفهای را دارد. رابط کاربری گرافیکی این کنترل پنل، مدیریت سرور را بسیار ساده میکند.
در صورت هرگونه مشکل، با کارشناسان برتینا تماس بگیرید و یا سوالات خود را زیر همین مقاله برای ما کامنت کنید.
این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟
امتیاز 0 / 5. تعداد نظرات : 0
اولین نظر را شما ثبت کنید!