آیا گواهینامه‌های SSL قابل انتقال بین دامنه‌ها و سرورها هستند؟
آیا گواهینامه‌های SSL قابل انتقال بین دامنه‌ها و سرورها هستند؟
فوریه 12, 2023
نحوه میزبانی ربات Discord در سرور مجازی
نحوه میزبانی ربات Discord در سرور مجازی
فوریه 14, 2023
Kubernetes چیست و چرا استفاده می‌شود؟

Kubernetes چیست و چرا استفاده می‌شود؟

کوبرنتیز چیست؟

Kubernetes (کوبرنتیز) وظایف عملیاتی مدیریت کانتینر را خودکار می‌کند و شامل دستورات داخلی برای دیپلوی کردن، ایجاد تغییرات، مقیاس‌بندی متناسب با نیازهای متغیر و نظارت‌بر اپلیکیشن‌ها و موارد دیگری است که مدیریت اپلیکیشن‌ها را آسان‌تر می‌کند. در این مقاله توضیح داده‌ایم که به طور کامل کوبرنتیز چیست و چه ویژگی‌ها و مزایایی دارد؟

چرا به Kubernetes نیاز دارید و چه کاری می‌تواند انجام دهد؟

کانتینرها راه‌حل مناسبی برای باندل کردن (bundle) و اجرای اپلیکیشن‌ها هستند. در محیط عملیاتی لازم است که این کانتینرهای اجراکننده اپلیکیشن مدیریت شوند و باید از کارکرد صحیح آن‌ها اطمینان داشت. برای مثال، اگر کانتینری از کار بیفتد، کانتینر دیگری باید شروع به کار کند. به نظر شما بهتر نیست که مدیریت این کانتینرها توسط یک سیستم انجام شود؟

به این ترتیب Kubernetes به کمک می آید! Kubernetes چارچوبی را برای اجرای انعطاف پذیر سیستم های توزیع شده در اختیار شما قرار می دهد. از مقیاس پذیری پشتیبانی می‌کند و به‌صورت یک لایه یکپارچه روی نودها می‌نشیند و همه کانتینرها را برای ما مدیریت می‌کند. به عنوان مثال Kubernetes به راحتی می‌تواند یک الگوریتم استقرار قناری را برای سیستم شما مدیریت کند.

کانتینر در کوبرنتیز چیست؟

کانتینرها شبیه ماشین‌های مجازی (VM) هستند. آ‌ن‌ها سیستم فایل، CPU، حافظه و فضای پردازش خود را دارند. تفاوت اصلی این است که آن‌ها به‌دلیل ویژگی‌های ایزوله بودن، ردپای بسیار کمتری در حافظه دارند.

ما امروز از کانتینرها استفاده می‌کنیم. کانتینرها بسیاری از کلاسترهای اپلیکیشن‌های  پیچیده را اجرا می‌کنند که مدیریت کارآمد آن‌ها اغلب چالش برانگیز است. در این نقطه است که کوبرنتیز وارد عمل می‌شود.

مطلب مرتبط  سرور چیست؟ (معرفی سرور به زبان ساده به همراه انواع آن)

ویژگی‌های کوبرنتیز چیست؟

Service discovery و load balancing: در واقع، کوبرنتیز همان سیستمی است که کانتینرها را به صورت خودکار مدیریت می‌کند. دیسکاوری سرویس (service discovery) و متعادل‌سازی بارگذاری (load balancing)  کوبرنتیز می‌تواند یک کانتینر را از طریق نام DNS یا آدرس IP خود پیدا کند. اگر ترافیک به یک کانتینر زیاد باشد، کوبرنتیز (Kubernetes) می‌تواند با توزیع شبکه، باگذاری را متعادل کند تا سیستم به پایداری خود برسد.

Storage orchestration: کوبرنتیز به شما این امکان را می‌دهد که به طور خودکار یک سیستم ذخیره‌سازی مورد نظر خود را mount کنید، مانند local storage، ارائه‌دهندگان ابر عمومی و موارد دیگر.

Automated rollouts and rollbacks: با استفاده از rollouts و rollbacks خودکار کوبرنتیز می‌توانید وضعیت مورد نظر را برای پاد دیپلوی شده خود توصیف کنید و در واقع از این طریق وضعیت کنونی را با ریت (rate) کنترل‌شده به حالت دلخواه تغییر دهید. به عنوان مثال، می‌توانید کوبرنتیز را خودکار کنید تا پاد جدیدی را برای دیپلوی ایجاد کند، پادهای موجود را حذف کند و تمام منابع آن‌ها را در پاد جدید به‌کار ببرد.

Automatic bin packing: با ارائه مجموعه‌ای از نودها به کوبرنتیز، کانتینرها روی آن‌ها اجرا می‌شوند و مقدار نیاز هر کانتینر به RAM و CPU مشخص می‌شود. کوبرنتیز به صورت خودکار کانتینرها را روی نودهایی که منابع لازم را دارند، اجرا می‌کند.همچنین در صورت لزوم می‌توان این کار را به‌صورت دستی انجام داد و پاد را در نود دلخواه ایجاد کرد.

Self-healing: کانتینرهایی که دارای مشکل هستند توسط کوبرنتیز restart و replace می‌شوند. همچنین، کانتینرهایی که به بررسی سلامت تعریف شده‌اند و توسط کاربر پاسخ نمی‌دهند را کوبرنتیز kill می‌کند و تا زمانی که آماده سرویس‌دهی به کاربر با همان کلاینت نباشند، به آن‌ها ترافیکی اختصاص نمی‌دهد.

مطلب مرتبط  دیتاسنتر چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

Secret and configuration management:‌ کوبرنتیز به شما این امکان را می‌دهد که اطلاعات حساس مانند رمزهای عبور، توکن‌های OAuth و کلیدهای SSH را ذخیره و مدیریت کنید. شما می‌توانید سکرت‌ها و کانفیگ‌های اپلیکیشن را بدون بازسازی image کانتینر خود دیپلوی و به‌روز کنید.

مزایای Kubernetes چیست؟

مزایای Kubernetes چیست؟

همانطور که گفتیم، کوبرنتیز ابزار قدرتمندی است که به شما امکان می‌دهد اپلیکیشن‌ها را در یک محیط ابری در مقیاس وسیع اجرا کنید. اگر به درستی انجام شود، می‌تواند با ثبات و کارآمد کردن اپلیکیشن‌های شما، بهره‌وری را افزایش دهد و همچنین از هدر رفت منابع بسیار زیاد جلوگیری کند.

۱. امکان Self-healing: در این باره در بخش ویژگی‌ها صحبت کردیم. این ویژگی باعث می‌شود که در وقت تیم‌های توسعه‌دهنده به شدت صرفه‌جویی شود و خطر خرابی به‌شدت کاهش پیدا کند.

اپلیکیشن با پایداری بالا: می‌دانید در پایداری اپلیکیشن سهم کوبرنتیز چیست؟ با استفاده از آن می‌توانید به‌روزرسانی‌های نرم‌افزارها را بدون اینکه اپلیکیشن شما downtime داشته باشد، انجام دهید.

گزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه: استفاده از کوبرنتیز برای اپلیکیشن‌های کوچک مناسب نیست، اما وقتی صحبت از اپلیکیشن‌های بزرگ می‌شود، اغلب مقرون‌به‌صرفه‌ترین راه‌حل است؛ زیرا می‌تواند به‌طور خودکار عملیات شما را مقیاس کند. همچنین، بیشتر ابزارهای موجود در اکوسیستم K8s منبع‌باز هستند، بنابراین استفاده از آن‌ها رایگان است.

جمع‌بندی: کوبرنتیز چیست؟ (مزایا و ویژگی‌های آن)

در این مقاله توضیح دادیم که کوبرنتیز وظایف عملیاتی مدیریت کانتینر را خودکار می‌کند و شامل دستورات داخلی برای دیپلوی کردن، ایجاد تغییرات، مقیاس‌بندی متناسب با نیازهای متغیر و نظارت‌بر اپلیکیشن‌ها و موارد دیگری است که مدیریت اپلیکیشن‌ها را آسان‌تر می‌کند. همچنین در مورد ویژگی‌ها و مزایای آن صحبت کردیم.

مطلب مرتبط  سئو خارجی سایت (Off-Page SEO) چیست؟

برتینا، ارائه‌دهنده انواع خدمات هاستینگ با بالاترین کیفیت و آپتایم ۹۹.۹٪ است. از ویژگی‌های سرویس‌های برتینا می‌توان به پشتیبانی فنی ۲۴ ساعته اشاره کرد. برای مشاوره با متخصصان این شرکت می‌توانید با شماره ۶۱۰۶۴-۰۲۱ تماس بگیرید یا از طریق ارسال تیکت اقدام کنید.

تبلیغ در گوگل برتینا

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

امتیاز 3 / 5. تعداد نظرات : 2

اولین نظر را شما ثبت کنید!

The following two tabs change content below.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *