برای درک کامل پاسخ «ومپ چیست؟» مراحل طراحی یک سایت را فرض کنید. برای طراحی سایت، نیاز به خرید سرور مجازی یا هاست اشتراکی دارید تا برنامهنویسی و تستها را روی آن انجام دهید. به کمک Wamp Server میتوان روی لوکال هاست، امکانات طراحی سایت و صفحات وب را فراهم کرد. برای درک بیشتر این موضوع در ادامه به شکل دقیقتری به این ابزار و کاربردهای آن خواهیم پرداخت.
ومپ یک مخفف برای واژههای ویندوز (Windows)، آپاچی (Apache)، مایاسکیوال (MySQL)، و پیاچپی (PHP) است. ومپ یک مجموعه نرمافزاری است که به عنوان یک محیط توسعه وب برای سیستمهای عامل ویندوز استفاده میشود. اگر سیستمعامل لینوکس باشد، به این مجموعه ابزار LAMP میگویند.
این مجموعه ابزار به توسعهدهندگان وب امکان میدهد تا وبسایتها و برنامههای وب خود را توسعه دهند و تست کنند. درواقع این مجموعه ابزار به شما امکان میدهد بدون نیاز به دامین نیم و خرید سرور مجازی یا هاست، روی لوکال هاست محیطی برای توسعه فراهم کنید. برای درک بهتر اینکه «ومپ چیست» در ادامه لوکال هاست را توضیح میدهیم.
لوکال هاست به معنی ایجاد یک محیط توسعه محلی روی کامپیوتر شخصی یا سرور خود است. این لوکال هاست به توسعهدهندگان اجازه میدهد تا وبسایتها و برنامههای وب خود را بدون نیاز به اسم دامنه توسعه دهند و تست کنند.
بهعبارتدیگر، دسترسی به این محیط محدود خواهد بود. ومپ بهعنوان یک لوکال هاست روی سیستمهای ویندوز عمل میکند. اگر برای توسعه وبسایت بهدنبال سرویس هاستینگ باشید، ممکن است شرکت میزبان بهجای فروش هاست بهعنوان سرور تست، سرویس یا راهحل دیگری را برای استفاده از ومپ به شما پیشنهاد دهد.
استفاده از WAMP روند کار را برای توسعهدهندگان و طراحی وبسایت و پلاگینهای مختلف بهصورت چشمگیری سرعت میبخشد. بهطورکلی توسعهدهندگان یا کاربران برای آزمایش برنامههای کاربردی وب یا وبسایتهای مختلف خود بهصورت لوکال هاست (local host) قبل از اینکه آنها را لانچ کنند از ومپ سرور استفاده میکنند.
برای مثال، فرض کنید یک وب سایت در وردپرس باید ایجاد کنید. پیش از آنکه طراحی و فعالیت وب سایت خود را شروع کنید، نحوه نصب وردپرس، تنظیم قالبها و سایر فعالیتها را میتوانید بهصورت لوکال هاست یا محلی و در رایانه شخصی خود با استفاده از WAMPSERVER یاد بگیرید.
ومپ مانند یک سرور مجازی در رایانه عمل میکند و به شما این امکان را میدهد تا تمام ویژگیهای توسعهیافته را بدون هیچ اختلالی، آزمایش و اجرا کنید؛ باتوجهبه این که ومپ در سیستم شما بهصورت مستقیم به وب متصل نیست، ازاینرو احتمال بروز خطا و مشکل در آن بسیار کم خواهد بود. در ادامه مزایای دیگر ومپ را بررسی خواهیم کرد.
یکی از مزیتهای مهم استفاده از ومپ سرور، امکان نصب سریع و آسان آن است. فرایند نصب این نرمافزار بهقدری ساده است که افراد با کمترین تخصص میتوانند نسبت به نصب آن اقدام کنند. درواقع بهجای نصب همه نرمافزارهای موردنیاز برای فراهم کردن محیط توسعه و تست، فقط با نصب نرمافزار ومپ سرور، همه نرمافزارهای مورد نیاز را یکجا خواهید داشت.
اگر بعد از نصب و راهاندازی کامل سایت روی یک هاست اشتراکی یا اختصاصی نیاز به تبلیغات سایتتان داشتید، توصیه میکنیم از خدمات تبلیغات در گوگل ادز برتینا استفاده کنید. برتینا تنها پارتنر رسمی گوگل در ایران است که خدمات تبلیغاتی را با قیمت عالی به شما عرضه میکند.
در واقع با وجود ومپ، برخی مواقع صرف هزینه برای خرید هاست، vps آلمان فرانسه و ایران بهعنوان سرور تست غیرضروری است. بهعبارتدیگر، اگر برنامهنویس برنامههای تحت وب هستید، شاید خرید هاست فقط برای تست و مشاهده نتیجه بهصرفه نباشد. در این نقطه، ومپ بهعنوان نرمافزاری رایگان و مناسب برای تست به کمک شما خواهد آمد.
دسترسی به هاست واقعی گاهی ممکن است دردسرساز و زمانبر باشد. اگر شما کاری کوچک داشته باشید و بخواهید بلافاصله موضوعی را بررسی کنید، شاید یک هاست کمی زحمت برای اتصال ایجاد کند. بهویژه اگر بهتازگی وارد این حوزه شده باشید این مسئله بیشتر نمایان خواهد شد.
در مقابل سرور Wamp بهراحتی روی سیستم شما در دسترس خواهد بود. در کمتر از یک دقیقه با اجرای برنامه میتوانید فعالیت خود را آغاز کنید. مدیریت کدها، دسترسی آسان و مستقیم به انواع فایلها و سایر موارد موردنیاز از مزایای دیگر ومپ سرور است.
در این مقاله به موضوع «ومپ چیست؟» پرداختیم. ومپ سرور یک ابزار قدرتمند و کاربردی برای توسعه و تست برنامههای وب در محیط ویندوز است. این مجموعه نرمافزار مزایایی همچون نصب آسان، رایگان بودن، سرعت عمل بالا و کاربری آسان دارد. به کمک ومپ سرور، توسعه و تست برنامههای وب خود را با کیفیت و امنیت بالا انجام خواهید داد. اگر تجربه کار با این ومپ را دارید، در بخش نظرات پایین صفحه با ما به اشتراک بگذارید. همچنین سوالات خود در مورد نحوه عملکرد و کارایی ومپ را میتوانید در همان بخش نظرات بپرسید.
این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟
امتیاز 5 / 5. تعداد نظرات : 2
اولین نظر را شما ثبت کنید!